Succesvol starten als ViBS

Succesvol starten als Virtual Business Support in 10 weken

Wil je graag je eigen zaak oprichten, maar weet je niet waar te beginnen? Wil je van thuis uit werken als Virtual Business Support (ViBS) door je eigen werkervaring in te zetten? Heb je behoefte aan een totaalpakket om een virtueel bedrijf op te zetten en te runnen? Heb je ook behoefte aan een persoonlijke aanpak? 

Met de opleiding “Succesvol starten als Virtual Business Support in 10 weken” ga je stap voor stap je eigen zaak opzetten. Binnen de 10 weken kan je met je eerste klant aan de slag. De SOM7 ® methode van Petra Fehring wordt hierin meegenomen waarmee je jezelf in de markt plaatst.  

De opleiding bestaat uit: 

 • Een tweedaagse opleiding (kick-off) waar de groep deelnemers fysiek samenkomt. 
 • Toegang tot het online leerplatform met 10 modules met tekst en video. 
 • 2 uur persoonlijke online coaching. 
 • Toegang tot een besloten Facebook groep ter ondersteuning van de deelnemers.  

Een tweedaagse kick-off

Je komt samen met de groep deelnemers (maximum 10  personen) bij de start van de opleiding. Inhoudelijk zoomen we in op: 

 • De diensten die je wil leveren 
 • De Som7 ® methode 
 • Jouw ideale klant 
 • Hoe jij ondernemers kan helpen met de groei van hun bedrijf 
 • Hoe je eigen marketingboodschap te formuleren 
 • Hoe een onweerstaanbaar aanbod te maken 

We starten telkens om 9u en ronden af om 17u. ’s Middags genieten we samen van een lekkere lunch (inbegrepen in de prijs).  

De opleiding vindt plaats in een hotel. Kom je van ver en wens je ter plaatse te overnachten? Dan kan je een kamer reserveren in het hotel (niet inbegrepen in de prijs). Zo ben je ’s ochtends meteen ter plaatse. Meer info over de tarieven en mogelijkheden kan je bij ons aanvragen. 

De data voor de eerstvolgende opleiding die in februari start, zijn: 

 • 17 en 18 februari 2022. 

Toegang tot het online leerplatform 

Twee weken voor de start van de opleiding krijg je toegang tot het online leerplatform. Dit platform bestaat uit 10 modules. Na de kick-off wordt er wekelijks een module vrijgegeven. Na minimum 10 weken of maximaal 6 maanden kan je de opleiding afronden, dit volgens jouw eigen tempo. Elke module beschikt over uitgeschreven teksten en video’s waarin alles haarfijn uitgelegd wordt.   

2 uur persoonlijke online coaching 

Heb je nood aan overleg tijdens het volgen van je opleiding of wil je na de opleiding overleggen over een opdracht voor een klant? Dat kan via persoonlijke online coaching. Samen verdiepen en beantwoorden we jouw vragen. 

Besloten Facebook groep 

Als deelnemer van deze opleiding word je uitgenodigd tot een besloten Facebook groep. Dit maakt dat je een netwerk opbouwt van concullega’s bij wie je terecht kan voor infomatie-uitwisseling. Krijg je een opdracht van een klant die niet binnen je aanbod ligt? Dan kan je een oproep doen binnen de groep om deze uit te wisselen. Wil je weten welke tool je het best kan gebruiken voor een bepaalde opdracht? Dan kan je ervaringen vragen van groepsgenoten via deze groep. Dit is een additioneel leerinstrument en een extra netwerkgelegenheid. 

De prijs? 

Voor de tweedaagse opleiding + de 10 online modules + 2 uur persoonlijke online coaching betaal je 1.997 euro excl. btw.  


Opleidingscheques en opleidingsverlof

De opleiding ‘Succesvol starten als Virtual Business Support in 10 weken' is geregistreerd in de opleidingsdatabank van de Vlaamse overheid.

Dit betekent dat je als werknemer kan gebruik maken van opleidingscheques en opleidingsverlof.

Wil je weten hoe je hiervan kan genieten?
Check de voorwaarden en aanvraagprocedure hier.

Kmo-portefeuille

Ook zijn wij geregistreerd dienstverlener bij de kmo-portefeuille Vlaanderen (DV.O243238).

De kmo-portefeuille is een maatregel waardoor je – als ondernemer – financiële steun krijgt voor de aankoop van diensten die de kwaliteit van je onderneming verbeteren.

Kleine ondernemingen genieten 30% steun, een middelgrote onderneming 20% steun. Het maximale steunplafond per jaar is € 7.500.

De kmo-portefeuille wil toegankelijk zijn voor zoveel mogelijk bedrijven. Je kan op een eenvoudige manier aanmelden en subsidieverzoeken indienen. Vraag hier jouw subsidie aan.


Heb je vragen en wens je meer te weten over de opleiding? Boek dan een vrijblijvend kennismakingsgesprek met Amy Gille, oprichtster van de Academie voor ViBS en trainer, via onderstaande knop. 

{{ popup_title }}

{{ popup_close_text }}

x